Tietoa kuvauksista

Portfolioni löytyy täältä: mediazoo.fi 
⦁    Miten yleensä kuvaat kirkossa video-ohjelmaa ?  

Jos kuvaan videokuvaa, mutta en samanaikaisesti valokuvia, käytän yleensä kolmea videokameraa. Laitan yhden kameran urkuparvelle jalustalleen kuvaamaan koko juhlan. Alttarilla kuvaan itse jalustalta saapumisen alttarille ja vihkitoimituksen lähikuvia. Toinen kamera on käytössä yksi-jalalla (jalustamalli) ja kuvaan sillä juhlayleisöön ja muita välikuvia. Ääni tallentuu kaikille kameroille, mutta myös erillisille digitallentimille erillään kameroista. Yhdistän nämä kaikki materiaalit editoinnissa yhdeksi ohjelmaksi.

⦁    Mitä tarkoittavat haastattelut ja terveiset juhlavideolla ?

Muistoksi juhlasta, terveiset ja haastattelut tuovat tunnelmia vielä monipuolisemmin esille ja bestman tai kaaso on useissa juhlissa ollut apunani juhlavieraiden tunnelmien tallentamisessa. Itse kuvaan ja juhlavieraat tunteva on siten mikin kanssa kyselemässä.

⦁    Ehtiikö video- ja valokuvausta tehdä samassa juhlassa yksi kuvaaja?

Ensimmäisiä yhdistelmäkuvauksia tein vuonna 2008 ja sen jälkeen aina muutamia kertoja vuodessa. Kokemuksen myötä käytännöt ovat hioutuneet ja tekniikka myös kehittynyt entistä pienemmäksi. Jalustat, action-kamerat ja muut lisälaitteet mahdollistavat kameroiden vaihtelun ja monipuolisen juhlataltioinnin. Etukäteissuunnittelu ja tilanteiden ennakointi auttavat yhdistelmäkuvauksessa paljon.

⦁    Milloin saamme kuvat ja/tai videot häiden jälkeen?

Editoinnit ja muut jälkityöt vievät aikaa n. 2 viikkoa, jonka jälkeen postitan aineiston sovituilla tallennusmedioilla. Jos aikatauluissa on muita toiveita, sovitaan näistä erikseen.